Pécsen a 2024-es évben, minden hónap első péntekén 10.00 órakor idegenvezető kalauzolásával lehet látogatni, és megismerni a Pintér-kert Arborétumot!

Következő időpont: 2024. január 5.

Az Arborétum névadója az alapító Pintér János (1879-1933) pécsi banktisztviselő, aki a népszerű kirándulóhely, a Tettye közvetlen szomszédságában álló villaépülete környezetében az 1920-as évek közepén fogott a növénytelepítési munkálatokba. Szentimentális tájképi kertet hozott létre, amelyben a főként örökzöld növények mellett mesterséges várrom, fa pavilon, két vízmedence, valamint több szobor is megtalálható.

A résztvevők szakvezető kalauzolásával betekintést nyerhetnek a közel száz éves múltra visszatekintő gyűjteményes kertben megtalálható különleges örökzöldek, gyümölcsfák, díszfák világába. 

A program részét képezi a kert középső részén elhelyezkedő Mecsek Kiállítás megtekintése is, melyben a résztvevők egy audiovizuális installáció segítségével átfogó képet kaphatnak a Mecsek természeti és kultúrtörténeti értékeiről, valamint a legfontosabb kirándulási célpontokról.

A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai 2024-ben is szakvezetéses túrákkal, vízitúrákkal, gyerekprogramokkal, ismeretterjesztő előadásokkal, rendezvényekkel, természetfotós programokkal várják az érdeklődőket.

Az ide kattintva letölthető összesítés a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság 2024. évre tervezett programjainak vázlatos bemutatását tartalmazza. A programok részletes ismertetése – térképpel és hasznos tudnivalókkal – mindig az adott eseményt megelőző hetekben kerül fel honlapunkra (az itt elérhető Programok menüpontba).

Programjaink egy része természeti jelenségekhez (például virágzás, madárvonulás) és időjárási körülményekhez kapcsolódik, ezért az előre meghirdetett időpontokban változások lehetségesek.

A meghirdetett programok kedvezőtlen időjárási körülmények között is megvalósulnak. A programok balesetveszélyes helyzetekben maradnak el (pl. kenutúra esetén zivatar, szélvihar, vagy erdei túráknál szélvihar, nagy mennyiségű hó, ami faágak letörésével, fák kidőlésével veszélyt jelent).

Forrás: ddnp.hu