Újabb 170 milliárd forint uniós forrás érkezett Magyarországra – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán kedden.    

A tárcavezető tájékoztatója szerint ezzel az elmúlt napokban:

 „összesen 470 milliárd forint hazánknak járó uniós forrást kaptunk meg”.     

A múlt hét csütörtökön 779,5 millió euró (300 milliárd forint) érkezett a helyreállítási forrásokból, kedden pedig 445 millió eurót (170 milliárd forintot) utaltak a 2021-2027-es uniós költségvetési időszak keretéből, amelyből 240 millió euró az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program Plusz, 205 millió euró a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz fejlesztéseit segíti – közölte Varga Mihály.

Varga Mihály pénzügyminiszter ma a közösségi oldalán arról is tájékoztatta a követőit, hogy megérkeztek az első összesítések a tavalyi, 2023-as év költségvetési adatairól.

Bejegyzésében arról írt, hogy a gazdasági folyamatok kedvező változását mutatja, hogy az államháztartás pénzforgalmi hiánya Magyarországon kisebb lett, mint 2022-ben. Hozzátette, hogy ugyancsak kedvező jel a tervezetthez képest is több, 1013 milliárd forint társasági adóbevétel befizetése. Az államadósság GDP-arányos mértéke tovább csökkent, a pontos számhoz még a KSH adataira lesz szükség.

Forrás: mti.hu