Pécsen az Uránia Moziban, 2024. január 11-én, 17 órakor megnyitásra kerülő Hullámhegyek – hullámvölgyek című kiállítás a gyermekek és fiatalok alkotásaiból veszteségeikről, gyászukról és feldolgozás megéléseiről a Napfogyatkozás Egyesület szervezésében.

A gyerekek alkotásai bevezetnek minket azokba a rétegekbe, amelyekben láthatóvá válik, hogy a veszteségek feldolgozása kollektív tapasztalat, amelynek részesei a gyerekek, a szülők, a szakemberek és a szélesebb társadalmi környezet.

2024. január 11. 17 óra

A kiállítás megnyitója és közös megtekintése.

Helyszín: Uránia Mozi, Pécs, Hungária utca 19.

Közreműködik: Kánya Kinga és Szabó Márta a programsorozatot megvalósító Napfogyatkozás Egyesület elnökségi tagjai
Verset olvas fel: Kovács Panka színésznő, a Pécsi Nemzeti Színház tagja
Zongorán játszik: Darvas Kristóf

19 órakor: a Pécsi Playback Színház előadása: „Hullámhegyek – hullámvölgyek”
A Pécsi Playback Színház „Hullámhegyek-hullámvölgyek” előadását a megnyitóra hozzák el a látogatóknak. A playback színház az improvizációs színház olyan formája, amely az interaktivitást, a történetmesélést állítja az előadás középpontjába: a nézők hangulatokat, életérzéseket, történeteket, álmokat osztanak meg, amelyeket a társulat zene kíséretében improvizálva játszik el. A Pécsi Playback Színház jelmondata: „A playback színházban te mesélsz, mi eljátsszuk!”

A megnyitó esemény kísérőprogramjaként megvalósuló előadásra online regisztráció szükséges. Az előadásra támogatói jegy vásárolható, amely 2000 Ft. A támogatói jegy a helyszínen is kifizethető, illetve az előadás előtt átutalással.

További információ a regisztrációs lapon:
https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdVZW_ODFKt8…/viewform

A díjmentes programokra is előjelentkezés szükséges a megadott online jelentkezési lapokon. Jelentkezéssel és programokkal kapcsolatban további információ: Mucsi Georgina, a program helyi szervezője, Napfogyatkozás Egyesület
E-mail cím: napfogyatkozas.pecs@gmail.com

Forrás: sajtóközlemény