Teljes terjedelmében égett egy személyautó péntekre virradóra az 57-es számú úton, Lánycsók külterületén. – olvasható a Baranya Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalos oldalán.

Lánycsók külterületén a mohácsi hivatásos tűzoltókat pár perccel háromnegyed egy után riasztották, az egység teljes légzésvédelem mellett eloltotta a lángokat. Ezt követően hőkamera segítségével átvizsgálták a kocsit, majd az utómunkálatok érdekében feszítővágóval eltávolították a jármű egyik utas oldali, illetve a csomagtartó ajtaját. Az autó egy korábbi baleset után maradt az út szélén, a tűz feltehetően a károsodott elektromos rendszer miatt keletkezett. 

A tűz a gépjárművön kívül máshova nem terjedt át, személyi sérülés nem történt. A helyszínen kezdetben teljes, majd félpályás útlezárás volt érvényben.

Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság néhány okos tanácsa az ilyen, vagy hasonló esetekre:

Mit tegyünk tűz esetén? Ha a ruhánk meggyulladt:

  • Azonnal vegyük le, és cipőnkkel tapossuk meg, míg a tűz el nem alszik.
  • Ha nem tudunk levetkőzni, akkor feküdjünk le a földre, hempergőzzünk meg a homokban.
  •   Ha ön egy ilyen baleset szemtanúja vagy az önnel történik meg, ellenőrizze, hogy megsérült-e majd mérje fel az önt körülvevő veszélyeket.
  • Ha úgy látja, veszélyben van az élete, azonnal távozzon a baleset helyszínéről.
  • Hívja a 112-es segélyhívó számot, és diktálja be az esemény fontosabb, ön által ismert részleteit: a baleset leírása, helyszín, sérültek száma, észlelt-e tüzet, illetve járulékos veszélyeket. Ha a balesetben érintett tehergépjárművön veszélyt jelző tábla (téglalap alakú narancssárga tábla számokkal vagy számok nélkül), illetve bárca (csúcsára állított rombusz alakú tábla) látható, az azokon található számok, ábrák tartalmáról tájékoztassa a hatóságokat. 

Forrás: baranya.katasztrofavedelem.hu