92-es éves korában meghalt Mario Zagallo, aki játékosként és edzőként négy világbajnokságot nyert Brazíliával. Két éve légúti fertőzés miatt került kórházba, tavaly augusztusban pedig húgyúti fertőzés miatt. A Professzor becenévre hallgató Zagallo labdarúgóként és edzőként is páratlan rekordokat ért el, és minden idők legsikeresebb sportolójának számít a 20. századi labdarúgásban. – írja ma délelőtti írásában a telex.hu.

A brazil focilegenda játékosként tagja volt az 1958-as és 1962-es világbajnoki győztes brazil foci válogatott keretnek. Mario Zagallo 1970-ben viszont már a szövetségi kapitánya volt minden idők legerősebb brazil focicsapatának. Később pedig már, mint a szövetségi kapitány asszisztenseként nyert a brazilokkal 1994-ben, a duplázás kimaradt az életéből, mert 1998-ban kikaptak a döntőben a franciáktól.

Mario Zagallo a labdarúgás történetének első olyan labdarúgója, akinek játékosként (1958, 1962) és edzőként (1970) is sikerült világbajnoki címet szereznie.

Gyászos hétvége az év elején, hiszen színészek, sportolók, és halálos tűzben elhunytakról szükséges folyamatosan, szinte óránként hírt adni a bahir.hu oldalon.