„A vita nem 1-2 milliárdról szól. A vita elvekről szól. Arról, hogy a Főváros közlekedése nem a vidék rovására, hanem csak azzal összhangban fejleszthető. Ma nem ez a helyzet. A közpénz, ami a Karácsony Gergely vezette önkormányzatnak a közösségi közlekedés jogcímén jár, arányaiban is több, mint amennyit bármely másik magyar település kap. Karácsony önkormányzata mégis többet kér, akár a vidék rovására is. Ez nem a Budapest-vidék ellentét mesterséges szítása, ahogy Ungár Péter főpolgármester-jelöltje szereti mondani hivatalosan még be nem vállalt kampányában. Ez egy évtizedek óta létező igazságtalanság, amit kezelni kell. Nem Budapest rovására, de a vidék javára!  Erre van is lehetőség, ám ehhez változásokra van szükség.” – írja Nagy Bálint, országgyűlési képviselő, közlekedésért felelős államtitkár péntek esti Facebook posztjában.

„Ekkora marhaságot nem lehet leírni” – döbbent meg a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke Dorner Lajos, a közlekedési államtitkár közösségi oldalon tett bejegyzésén.

A közösségi oldalon tett Nagy Bálint államtitkár soraira meglehetősen indulatosan reagált a VEKE elnöke az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, de Dorner Lajos úgy látja, hogy a főváros “balfék” viselkedése sem segít abban, hogy megoldódjon a Budapest-bérlet ügye.

“Az ÉKM a maga részét elvégzi, tragédia pedig nincs, hiszen, ha valaki március 1-e után MÁV, Volán vagy HÉV járművön szeretne utazni, akkor egyszerűen megveheti a vármegye vagy országbérletet, ami tökéletesen működik” – írja bejegyzésének befejező részében Nagy Bálint, országgyűlési képviselő, közlekedésért felelős államtitkár.

A gond csak az, hogy ezzel konkrétan megduplázódik azoknak az utasoknak a költsége, akik HÉV-vel vagy Volánbusszal indulnak, majd egy fővárosi járattal folytatják az útjukat. – vonta le a végső következtetést az államtitkár posztjához fűződően Dorner Lajos, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) elnöke.

A közösségi oldalán tett bejegyzésében Nagy Bálint közlekedésért felelős államtitkár gyakorlatilag beismerte, hogy nem akarják a Budapest- bérletet folytatni – mutatott rá Dorner Lajos, a VEKE (Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület) elnöke arra a tényre az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy hogyan is lehet értelmezni a közlekedését felelős államtitkár péntek esti bejegyzését. 

„A posztjából csak az utasok számára a lényeg nem derül ki: mi lesz a hévek és az agglomerációs buszok utasaival? Mi lesz a Budapest-bérletek érvényességével? Mi lesz a közös menetrenddel, hálózattal, utastájékoztatással, forgalomirányítással? Lehet, hogy volt keszthelyi polgármesterként ezek az összefüggések ismeretlenek Ön előtt, de Budapesten egy világváros óriási és összetett közlekedési hálózata működik. Ha nincs megállapodás az agglomerációs járatok közös üzemeltetéséről, akkor ez a rendszer szétesik.” – írja a bejegyzéshez fűzött hozzászólásában a Nagy Bálint posztjában megszólított Vitézy Dávid.

Forrás: 24.hu, atv.hu