1985 január 7-én az angliai, Hertfordshireben született Lewis Hamilton Brit autóversenyző, a Formula–1 első színesbőrű pilótája és világbajnoka. Számos gokart-bajnokságot megnyert, majd tizenkét éves korában szerződést kötött a McLaren-Mercedesszel, hogy később a csapatnál fog autózni.

Pályafutása során a brit Formula Renault-ban is versenyzett, ahol 2000-ben európai gokartbajnok lett. 2007-ben, a Formula–1-ben eltöltött első évében remekül teljesített, és a világbajnokság második helyét szerezte meg. Mindössze egy ponttal maradt le Kimi Räikkönen mögött. 2008-ban megszerezte pályafutása első világbajnoki címét. 2012 év végén a Mercedes gyári csapatához csatlakozott, 2020 végéig összesen hat világbajnoki címet szerzett velük. – írta meg a Port.hu

„Lewis Hamilton azon gondolkodik, hogyan alakulhatott volna sorsa az F1-ben, ha nem szakad meg 2021-ben a Mercedes sikersorozata. A brit bár holnap már 39. életévét tölti be, még egy kétéves együttműködés előtt áll a Mercedesszel. A szerződést tavaly írta alá, mert bár 2021 óta nem tudott nyerni az F1-ben, mégis elkötelezett az iránt, hogy közösen visszajussanak a csapattal a csúcsra. Így a GPRacing azon kérdésére, hogy a nyolcadik bajnoki cím érdekében elgondolkodott-e a csapatváltáson, határozott nemmel felelt. ”

További születésnaposok itt és itt!