Ma este lesz látható egy riport az ATV Heti napló műsorában a100 éves Lily Ebertről, arról a holokausztot túlélő dédnagymamáról, aki mostanra már több mint kétmillió követővel rendelkezik a TikTokon. Lily Ebertről még azt is megtudhatjuk az atv.hu tegnapi írásából, hogy magyar származású, és 100 éves Lilyt III. Károly, brit király is felköszöntötte.

Az adás és a riport apropóját pedig az adta, hogy az ATV Heti napló is meghívást kapott Lily Ebert londoni születésnapi ünnepségére, amelyen Lilyt köszöntötték a családtagjai. A holokausztot túlélő 100 éves, magyar felmenőkkel rendelkező brit dédnagymamáról III. Károly sem feledkezett meg, a brit uralkodó levélben köszöntötte:

„Kedves Lily! Szerettem volna egy személyes levéllel felköszönteni Önt 100. születésnapja alkalmából. Nem tudom kifejezni, hogy mennyire csodálom az ön kitartását és lelki erejét. Bízom benne, hogy ma nagyon boldog napja lesz családja és barátai körében.”,  – idézett az atv.hu a brit uralkodó leveléből.

Az atv.hu korábban már beszámolt róla, hogy a bonyhádi születésű Lily Ebert a háborús években, még az auschwitzi koncentrációs táborban megfogadta, hogy amennyiben túléli a tábor borzalmait, elmeséli a világnak mi is történt ott valójában. Ebben a fogadalmában nagy segítségére volt Lilynek a dédunokája: Dov, aki felvitte a dédnagymamát a fiatalok legnagyobb közösségi oldalára, a Tiktokra, ahol végül aztán néhány év alatt több mint kétmillió követője lett Lily Ebertnek.

Az ATV Heti napló Sváby Andrással című műsorának teljes riportját, ma vasárnap láthatják 19:00 órától. 

Forrás: atv.hu