Karácsony előtt bejelentette a János-kórház, hogy nem tudja ellátni a II. kerületi betegeket, mert nem teljesülnek náluk az ehhez szükséges minimumfeltételek. A gasztroenterológiai, az endokrinológiai és a neurológiai ellátás, valamint a sztrókügyelet sem elérhető a számukra az intézményben. A HVG értesülése szerint a neurológia az I. kerületiek, az endokrinológia a XII. és a XXII. kerületek számára sem lesz elérhető.

A II. kerület polgármestere, Őrsi Gergely azt írta a közösségi oldalán: „Tájékoztatást kérek az egészségügyi ágazat irányítóitól. És bízom benne, hogy találunk elfogadható megoldást annak érdekében, hogy minden ellátásra szoruló kerületi szomszédunk hozzáférhessen a szükséges kórházi kezeléshez a lehető legrövidebb időn belül”.

„Egyelőre nem ismert számunkra, mi történik a Szent János kórházban. Miért csökken az ágyak száma, és számoltak-e azzal, mindez hogyan érinti a betegellátást a II. és mostanra több másik kerületben. Bízom benne, hogy találunk elfogadható megoldást. És minden ellátásra szoruló kerületi szomszédunk hozzáférhet a szükséges kórházi kezeléshez a lehető legrövidebb időn belül”.

Amint fény derül újabb részletekre, arról is beszámolunk.

Korábban is írtunk már a Szent János kórházról itt.

Forrás: HVG