Nagyon szoros csata alakult ki a női EHF kézilabda Bajnokok Ligája „B” csoportban. Ugyanis a forduló előtt a 4-7. helyen álló csapatoknak – köztük a Ferencvárosnak – egyaránt 7-7 pontja volt. A Ferencváros ugyanakkor nem a legkönnyebb ellenfelet kapta a kilencedik fordulóban. A dán Herning Ikast ellen kellett megküzdenie, akik Budapesten jobbnak bizonyultak a magyar csapatnál.

A mérkőzésnek azonban már az elején úgy nézett ki, hogy ez a mérkőzés másként alakul. Gyors gólváltásokat követően a Ferencváros az első félidőben szinte folyamatosan vezetett. Olyannyira, hogy a 18. percben már 12-9-re vezetett a zöld-fehér alakulat. Ezt követően inkább „csak” 1-2 gól volt a Fradi előnye, ám 15-13-ra még a 25. percben is vezettek. Ezután azonban hajrá maga volt a rövidzárlat: a dánok az utolsó 5 percben négyszer is betaláltak, a magyar csapatnak azonban csak egyszer sikerült, és így 17-16-os dán vezetéssel mentek a csapatok a szünetre.

A második félidőben ott folytatták a csapatok, ahol az első félidőben abbahagyták, azzal a különbséggel, hogy mindkét kapus teljesítménye látványosan feljavult. A dánok a félidő elején 20-18-ra elmentek, ám a Fradi két góllal egyenlített. Ezután újabb 2 dán, majd újabb 2 magyar, 2 majd megint 2 dán, és megint 2magyar gól következett, és már 24-24-et mutatott az eredményjelző. Ezután viszont nagyon könnyelmű támadásokat vezetett a Ferencváros, és a dánok gyors kontrákból 27-24-re elment, és a pontszerzés is távolinak tűnt.

A magyar csapat azonban ismét felállt, 2 góllal jelezte, hogy ez a meccs még nem dőlt el. Másfél perccel a vége előtt azonban egy dán szélsőgól 28-16-ra módosította az eredményt. Ekkor már nehéznek tűnt a Fradi helyzete, de egy kiállítás visszaadta a reményt. A Fradi gyors góllal reagált, majd a dánok 20 másodperccel a vége előtt zárták le az utolsó támadásukat – gól nélkül.

Az utolsó támadását a csapat remekül előkészítette Lekicnek, aki ajtó-ablak helyzetben egyenlített. Az Ikast próbált visszatámadni, de 5 másodperc alatt nem tudtak kidolgozott helyzetet kialakítani. Így maradt a 28-28, amivel a Ferencváros a csoport 5. helyére ért fel.

A másik két csapatunk már tegnap játszott, a Győr hazai pályán 39-20-ra kiütötte a csoport utolsó svéd Sävehofot, a Debrecen viszont sajnos 38-28-as vereséget szenvedett a francia Brest Bretagne ellen.