Korábbi főszerkesztőnk Vági Márton 2023 májusától Máltán él és dolgozik, azonban közösségi oldalán rendszeresen foglalkozik magyarországi közéleti témákkal, így időről-időre megosztjuk egy-egy írását, mint véleménycikket.

Az alábbiakban Vági Márton írását változtatás nélkül közlöm:

A 70-es, 80-as évek magyar sztárjai gyakorlatilag kivétel nélkül a rendszer kegyeltjei voltak, megalkuvó kis senkik. Az úgynevezett „rendszerellenességük” kimerült néhány eldünnyögödt, kétes értelmű strófában, néhány viccben a kommunizmusról, mindezt természetesen Erdős Péter és a teljes pártvezetés engedélyével tették, tehették meg. Nyilvánvaló, hogy aki valóban a rendszer ellensége volt, aki valóban rendszerellenes volt, azokat elnyomták, ellehetlenítették, bebörtönözték még a késői Kádár-rendszerben is. Ilyen is volt, talán a legjobb példa rá az ország egyik első punk-együttese, a C.P.G. akik többek között ilyen dalszövegeket írtak a 80-as években:

„Rohadt büdös kommunista banda

Mér nincsenek ezek felakasztva”

Vitték is el őket, börtönbe kerültek, és bizony ők a rendszerváltás után sem lettek sztárocskák, akik a 80-as években tövig nyaltak be Kádáréknak azok maradtak a rivaldafényben a 90-es években is, és azok vannak ott most is, az egyetlen különbség, hogy most Orbánnak, Demeternek vagy épp Szijjártónak nyalnak be tövig. Nagy Feró, Demjén Rózsi, Szikora Robi vagy épp Csepregi Éva: egytől egyig elmondható róluk, hogy egyforma gyermeki lelkesedéssel nyalták Kádár Jancsi bácsi seggét és teszik azt Orbán Viktoréval is.

Éva néni is csak fiatalabbra cserélte le Erdős Pétert, de egyébként semmi sem változott. Jöjjön még egy C.P.G. dalszöveg részlet a poszt végére:

„Úgy szeretném Úgy akarom Úgy szeretném Úgy akarom

Úgy szeretném a szemedet kinyomni

Úgy szeretném a füledet letépni

Úgy szeretném a töködet levágni

Úgy szeretném a beledet kitépni

Erdős Péter kurva anyád!”

Forrás: Vági Márton