Baranya megye térségének időjárása: Kedden napközben már mindenütt csökken a felhőzet, de nyugaton és délnyugaton helyenként még tartósabban erősen felhős lehet az ég.
Számottevő csapadék nem hullik, azonban reggel itt-ott még előfordulhat hószállingózás.
Az ország döntő részén napos, száraz idő várható.
Mérsékelt, északkeleten délelőtt még élénk ÉK-i szél fúj, de délutánra ott is legyengül.
Éjszaka többnyire csillagfényes, erősen fagyos, szélcsendes idő várható. A több cm hóval borított, derült területeken -10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
kedd reggel -4,
kedd délután 1,
szerda reggel -4 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Szerdán, csütörtökön frontmentes, szélcsendes, túlnyomóan derült, napos, éjszakánként erősen fagyos, napközben 0, vagy kevéssel 0 fok fölötti, az átlagosnak nagyjából megfelelő hőmérsékletű időre van kilátás. Csütörtök délután észak felől felhősödés kezdődik.

– Pénteken és szombaton – már jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de – marad a nagyrészt napsütés időjárás, ugyanakkor egy hidegfrontnak köszönhetően főként a Dunántúlon ismét megerősödik az É-i, ÉNY-i szél, további utánpótlása érkezhet a hideg levegőnek. Említést érdemlő csapadék nem valószínű, de elvétve nem kizárt gyenge hózápor. – adta hírül az eumet

Ha érdeklik január jeles napjai, akkor kattintson ide. Január az év első hónapja. Ősi magyar nevén Fergeteg hava, illetve mai népi elnevezése Boldogasszony hava. Nevét Janus isten után nyerte, akit a szerencsés kezdet, illetve a kapuk és átjárók isteneként is tiszteltek az ókori Rómában. A január és a február volt az utolsó két hónap, amit utólag hozzáadtak a római naptárhoz. Mivel az ókori rómaiaknál ez a téli időszak eredetileg nem kapott hónapot. Bár egy ideig még március volt az év első hónapja, hamarosan a január vette át ezt a helyet, azelőtt a tizenegyedik hónapnak számított!