Az M6 autópálya Bóly és az országhatár közötti szakasza az idei első negyedévben közel 20 kilométer hosszon épül meg. – olvasható a Siklósi Hírek oldalán.

A 2024 januárjában elkészülő, Ivándárdáig vezető út, szakaszosan lesz majd a forgalom részére átadva – közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium a Siklósi Hírekkel.

Az első ütem, azaz a villányi csomópontig tartó szakasz tervezett átadása március végére várható.

A tárca részletezte: a második ütem a horvátországi A5 autópálya elkészültét követően, a Villányi csomóponttól a határig tartó mintegy 2 kilométer hosszú szakasz tervezetten 2025. első negyedévben kerül átadásra. A Horvátországba tartó tranzitforgalom addig továbbra is a meglévő, 57-es főút útvonalán éri el a határt. – írja a Siklósi Hírek.

Az M6 autópálya Bóly és az országhatár közötti szakaszának megépüléséig is akár a bahir.hu segítségével, akár pedig az m6autopala.hu oldalon kövessék figyelemmel a közúti közlekedés biztonságát, folyamatosságát befolyásoló eseményeket, információkat.

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Börcs pihenőhely előtt tisztítási munkákat végeznek. A 136-os és a 135-ös km között egy sávot lezártak, a torlódás meghaladta a 3 km-t. Aki teheti, a 142-es km-nél lévő lébényi csomópontnál letérve, az 1-es főúton kerülhet.

Az M60-as autópálya M6-os autópálya felé vezető oldalán, Bóly térségében baleset történt. A 8-as km-nél a külső sávot lezárták. 

A 6-os főúton, Adony térségében, korábban kigyulladt egy személygépjármű. Az 53-as km-nél továbbra is csak a fél útpálya járható.

Január 1-től több, személyautóval tavaly még ingyenesen igénybe vehető gyorsforgalmi útszakaszokra is sztrádamatricát kell váltani! Díjkötelessé vált többek között az M0-s, M4-es, M44-es autóutak teljes szakasza, az M30-as autópálya Miskolc elkerülő szakasza, az M31-es autópálya valamint az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti szakasza. A gyorsforgalmi utak közül már csak az M8-as autópálya, valamint az M9-es és M80-as autóutak teljes szakaszai, továbbá az M60-as autópálya a Pécs-Nyugat csomópont és a végcsomópont közötti két km-es szakasza marad díjmentes a személyautóknak.

Forrás: Siklósi Hírek, m6autopalya.hu