Az LMP nem tartja tisztességesnek Lázár János építési és közlekedési miniszter azon ajánlatát, hogy továbbra is érvényes lesz a Budapest-bérlet a fővároson belül a MÁV és a Volán járataira, ha a BKK a jövőben elfogadja saját vonalain a vármegye- és országbérleteket – közölte Bakos Bernadett, a párt országgyűlési képviselője a Debrecenben tartott, interneten is közvetített keddi sajtótájékoztatóján.    

A politikus szerint nagyságrendi eltérések vannak a két bérletforma használata között; a BKK utasforgalma napi hárommillió, ennek fele pedig biztosan vármegye- vagy országbérlettel venné igénybe a jövőben a szolgáltatásokat a javaslat megvalósulása esetén.    

Ezt nem tartjuk korrekt ajánlatnak, nyilvánvalóan az volt a cél, hogy kellemetlen helyzetbe hozzák a fővárost – jelentette ki az LMP képviselője.    

Hangsúlyozta, azzal egyetértenek, hogy nem csupán Budapesten, hanem minden városban szükség van a központi költségvetési által támogatott, színvonalas közösségi közlekedésre, ám szerinte ennek megvalósítása csak szándék kérdése.    

Elmondta: a kormány a fővárossal 12 milliárd forinton vitázik, miközben Debrecen környékére 700 milliárdos fejlesztéseket tervez.    

Bakos Bernadett hozzátette: félő, hogy azok a nagyvárosok jutnak ilyen mértékű infrastruktúra-fejlesztésekhez, ahol akkumulátorgyár vagy ahhoz kapcsolódó ipar jelenik meg.

Forrás: mti.hu