Ma tette közzé a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség, hogy vádat emelt egy fiatalkorú lány ellen minősített emberölés bűntette miatt. – olvasható az ügyészség hivatalos oldalán közzétett közleményben.

Az elkövető eltitkolt terhessége után házuk hátsó udvarán szült, majd az újszülöttet a hidegben magára hagyta. 

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott egy borsodi kisvárosban együtt lakott a szüleivel. 2022. március közepén internetes közösségi oldalon kapcsolatba került egy 20 éves férfival, akivel párkapcsolatba léptek, szülei azonban a korkülönbség miatt eltiltották tőle a férfit. A lány ennek ellenére többször személyesen találkozott a férfival, majd teherbe esett, amit titkolt.

A 16 éves vádlott 2023. február végén, este, lakásuk hátsó udvarán élve született lánymagzatot hozott a világra, elvágta a köldökzsinórt, WC papírt tömött az újszülött szájába, majd magára hagyta.

A lány a szülés következtében kórházi ellátásra szorult, ahol megállapították a szülés tényét.

A magára hagyott csecsemőt a kiérkező rendőrök találták meg, átadták a mentőegységeknek, azonban a koraszülött gyermek az ellátatlanság, a téli időjárással járó alacsony külső hőmérséklet okozta kihűlés miatt elhunyt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetlen előéletű vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Forrás: sajtóközlemény