Újabb az LMP-t és Keresztes Lórántot lejáratni próbáló cikk jelent meg a Pécsi Stop oldalán a napokban. A pécsi országgyűlési képviselő az ebben megfogalmazott vádakra válaszolt közösségi oldalán.

„MSZP pécsi politikusai ismét névtelen cikkben támadnak (a Pécsi Stop nevű szocialista oldalon). Azok a politikusok támadnak, akik két évvel ezelőtt pozitívan nyilatkoztak a Pécs érdekében végzett képviselői munkámról.” – írja ma délelőtti Facebook bejegyzésében Keresztes.

Keresztes felhívta rá a figyelmet, hogy mivel az általa megfogalmazott kritikákra nincs válaszuk, ezért politikai ellenfelei hazugságokkal igyekeznek lejáratni ahelyett, hogy a munkájukat végeznék.

Ezt követően pontokba szedve írta le, hogy miért érik rendszeres politikai támadások ellenfelei részéről:

  • pártszínektől függetlenül elutasítják az átláthatatlan döntéshozatalt
  • nem támogatják az átláthatatlan ingatlanbizniszeket (pl. Bőrklinika-Mandulás telekcsere)
  • elfogadhatatlannak tartják, hogy pártközeli személyek a valóban rászoruló családok százai előtt kaptak önkormányzati lakást úgy, hogy közben pártközeli forrásokból milliós bevételeik vannak

Kitért arra is, hogy a közpénzből működő önkormányzati híroldalt és lapot pártemberek fideszes módszereket másolva propagandalapként működtetik.

„2023-ban 20 (!) sajtótájékoztatót tartottam Pécsett, és a helyi közpénzből működő Pécsma újságírói egyetlen alkalommal sem jelentek meg ezeken az eseményeken.” – írta.

Amellett, hogy elismerte, az elmúlt négy évben születtek jó döntések, voltak azonban komoly hibák is és sokkal több eredményt el lehetett volna érni, ha a Fidesz és a kormány nem Pécs – és más városok – ellen dolgozna és nem sanyargatná a városokat megszorításokkal.

Bejegyzésében kiemelte azt is, hogy nem engedhetik, hogy a Fidesz ismét hatalomra kerüljön a városban, de emellett küzdeni fognak azért, hogy:

  • száműzni lehessen a pártpolitikai gondolkodást, a mutyizást a városvezetés közeléből
  • a sokak által ígért átláthatóság végre érvényesüljön a városi döntéshozatalban
  • száműzni lehessen a politikusokhoz köthető haverokat
  • Pécsett végre érjen véget a széthúzás és kezdődjön valódi összefogás a városért