Január 10-én hajnalban meghalt Kaszás Péter Sr., aki sok magyar énekes és zenekar dalszerzője volt – írja a Telex. Kaszás nevéhez több Zámbó Jimmy-sláger is fűződik, például a Bukott diákot, a Szeress úgy is, ha rossz vagyok és az Egyszer megjavulok ént is ő írta. 

Kaszás Péter dalszerző, zenész és hangmérnök 1946. május 5-én született Szeghalomban. Zenészi pályáját fiatalon kezdte, majd külföldön is többfelé fellépett, hazatérése után pedig hangstudiót alapított.

Kaszás Péter dobon, hegedűn, gitáron és zongorán is játszott, több zenei stílus is közel állt hozzá. A Telex szerint a Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesület szerint több mint 560 szerzeménye van jellemzően érzelmes, lírikus dal- és szövegvilággal. Zámbó Jimmy mellett szerzett dalt Korda Györgynek, Aradszky Lászlónak, Komár Lászlónak, Kovács Katinak, Oszter Sándornak vagy éppen Balázs Palinak is.

Kaszás Péter munkásságáért megkapta a Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztjét, a Huszka Jenő-díjat, és több albuma arany, gyémánt, illetve platina státuszt ért el.

Kép: Wikipédia