A Pécsi Járásbíróság 2024. január 9-én elrendelte két fiatal férfi letartóztatását, miután meztelenre vetkőztettek és kiraboltak egy hajléktalant Pécsett – írja a Pécsi Törvényszék.

A sértett egy korábbi munkabalesett miatt maradandóan sérült volt, aki január 7-én hajnalban enyhén ittas állapotban aludt Pécsett egy közterület füves részén. Ekkor találta meg őt két erősen részeg fiatal, akik felébresztették. Először pénzt követeltek tőle, de a hajléktalannál nem volt semmi. Ezért felszólították őt, hogy pakolja ki a zsebeit és vetkőzzön le.

A fenyegetéseknek az egyik gyanúsított egy erőteljes rúgással is nyomatékot adott, azonban az sérülést nem okozott. A sértettről a gyanúsítottak a két nadrágot követően a kabátjait és a melegítőfelsőjét is levetették. Közben folyamatosan fenyegették és szidalmazták. Az egyikük eltette a férfi öngyújtóját, illetve a ruhákból előkerült 3.000 forintot is.

Ez még nem volt elég a két elkövetőnek, ugyanis folyamatos fenyegetésekkel még különböző, megalázó dolgokra is rávették. Utasításokat adtak, hogy hogyan táncoljon, majd a sértettnek a gyanúsítottak kezéből kellett megenni különböző földről felszedett magokat is.

Miután értékeit elvették és megalázták a sértettet, a gyanúsítottak bántalmazni is kezdték a férfit. Ököllel ütötték és rugdosták, amelynek következtében a sértett koponyazúzódást szenvedett.

A gyanúsítottak büntetlen előéletűek, azonban egyikükkel szemben más büntetőeljárás is folyamatban van.