A kórházban lefolytatott belső vizsgálat megállapította, hogy a két sajnálatos eset között, amelyek mindkét esetben a kismama halálához vezettek, nincs összefüggés. – írta meg a hvg.hu.

Két napon belül két kismama halt meg szülés után a nyíregyházi kórházban – számolt be tegnap este a tragédiákról az RTL Híradó.

Az csatorna összefoglalójából ismert, hogy 2023 novemberében egy 33 éves háromgyerekes máriapócsi édesanya császármetszéssel szülte meg a kisfiát. A kismama a műtét után azonban az intenzív osztályra került. Testvére elmondása szerint a nővére kismamaként jól viselte a terhességet, de a kilencedik hónapban egy vérvizsgálat kimutatta, hogy véralvadási problémái vannak. Az időközben fellépő egészségügyi problémára gyógyszereket kapott, amitől jobban is lett, de a biztonság érdekében a szülést ennek ellenére is előre kellett hozni.

Az elhunyt kismama családja egyelőre várja az orvosi papírokat, amelyekből kiderülhet, hogy mi is okozta a fiatal anyuka halálát. Az elhunyt kismama hozzátartozói az RTL-nek elmondták, hogy az asszony a szülészeti megfigyelőben egy szobában volt egy újfehértói kismamával, aki egy nappal korábban szintén császármetszéssel hozta világra ikerlányait, de a műtét után néhány órával ugyancsak rosszul lett és a műtétet követően szintén meghalt.

A csatorna megkereste a nyíregyházi kórházat is, ahonnan az RTL azt a választ kapta, hogy az esetet követően mindkét ügyben belső vizsgálat indult, és hogy a két eset között nincs semmiféle összefüggés. A kórház szerint mindkét kismamánál előre nem látható események történtek, ami még a szakszerű orvosi ellátás ellenére sem volt visszafordítható. – számolt be a nyíregyházi halálesetekről a 24.hu az oldalán.

Fotónk illusztráció!