A korábbi évekhez hasonlóan idén január elején is megnéztük, hogy mennyire voltak aktívak a Parlamentben Pécs és Baranya országgyűlési képviselői.

Az Országgyűlés weboldalán rákerestünk arra is, hogy a helyi képviselők hány alkalommal említették Pécset a felszólalásaikban. Keresztes Lóránt 26 alkalommal említette a város nevét, Mellár Tamás kétszer, Hoppál Péter pedig egyszer sem.

Nagy változás nem történt, az első helyen 2023-ban is az LMP-s Keresztes László Lóránt végzett, aki tavaly 90 alkalommal szólalt fel, összesen 8 óra 26 perc és 58 másodperc időtartamban.

Őt követi a második helyen 34 felszólalással a Fideszes Nagy Csaba, aki 2 óra 35 percet 15 másodpercet beszélt.

A dobogó harmadik fokán a Párbeszéd frakciójában helyet foglaló Mellár Tamás található 20 felszólalással, ami összesen 2 óra 18 perc 3 másodperc felszólalási időt tett ki.

Bár a képzeletbeli dobogóra már nem fért fel, de a negyedik helyen a fideszes Bánki Erik végzett, akinek a neve mellett 20 felszólalás szerepel, ehhez 2 óra 40 másodpercet kellett beszélnie.

Ötödik helyen az MSZP-s Tóth Bertalan található 11 felszólalással és 1 óra 13 perc 11 másodpercnyi hozzászólási idővel. Mögötte nem sokkal lemaradva 9 felszólalással a KDNP-s Hargitai János következik, aki 1 óra 44 másodpercet beszélt a tavalyi évben az Országgyűlésben.

Nem csupán az első helytől, de még saját párttársaitól is jócskán lemaradva az utolsó helyen kullog a fideszes Hoppál Péter, aki mindössze 2 alkalommal kért szót 2023-ban a Parlamentben, felszólalásai pedig csupán 20 perc 39 másodpercig tartottak.