A megfiatalított magyar csapat több hatalmas bravúr után a hazai pályán szereplő Horvátország ellen ugrott vízbe az Európa Bajnokság elődöntőjében. A magyaroknak már megvan az oly fontos párizsi kvóta, ezért a februári világbajnokságra készülve erősen fiatal csapattal utaztak ki Horvátországba. Ennek ellenére sikerült az olaszokat öt góllal megverni, majd a szerbeket büntetőkkel, így játszhattak a döntőért.

Ott azonban a horvátok már túl erősek voltak, az első negyedben még sikerült tartani a lépést, de a második félidőre egyre jobban kinyílt az olló. A harmadik negyedet még sikerült megnyerni és felzárkózni egy gólra, de a mérkőzés utolsó szakasza a hazaiaké volt. A magyar csapat azért nagyon látványos gólokat szerzett, de a rutinosabb ellenfél felőrölte az ellenállásukat. Végül három góllal, 11-8-ra nyert Horvátország és játszhat a döntőben Spanyolország ellen.

Sikerével a házigazda sorozatban hatodszor játszhat finálét Eb-n. Az  együttes hazai medencében korábban mindkét alkalommal aranyérmet szerzett.

A legutóbbi Eb-n második magyarok a keddi zárónapon 16.30 órától a csoportkörben legyőzött olaszokkal találkoznak a bronzmérkőzésen. A horvát-spanyol finálé pedig nemcsak az Európa-bajnoki címről, hanem az ötkarikás indulási jogról is dönt majd.

Európa Bajnokság, elődöntő: Magyarország–Horvátország 8–11 (2–2, 0–2, 4–3, 2–4)