A tegnapelőtti Montenegró elleni győzelmet követően – az Izland-Szerbia döntetlen révén – egyértelmű volt, hogy már elegendő egyetlen győzelem a középdöntőhöz, azonban a két ellenfelünket sem volt szabad leírni, márcsak azért sem, mert mindkettő az utolsó szalmaszálba kapaszkodik az olimpiai kvalifikációt illetően. A mai ellenfelünk az a Szerbia volt, aki világversenyen még sosem tudta legyőzni a magyar csapatot.

A mérkőzés nagyon hullámzóan indult, rendszerint 1-1 gólos előnye volt valamelyik csapatnak. Aztán a szerbek tudtak először picit elhúzni, 7-5-re, ám ekkor egy 4-0-ás szériával 9-7-re átvettük a vezetést, és onnantól nem engedtük ki az előnyt. 2 perccel a félidő vége előtt megint 14-11-re vezettünk, ám most is egy rosszabb végjátékkal zártuk, de legalább egy gólt megtartottunk és 14-13-as előnnyel vonultunk a szünetre.

Lendületet hozó kapuscserék

A második félidő elején aztán picit megijedhettünk: a sokáig Magyarországon játszó Cupara állt be a szerb kapuba, és az elején úgy nézett ki, hogy megbabonázza a magyar csapatot. Szerencsére a szerb támadásokban is rengeteg volt a hiba és Máthé Dominik lövéseivel végig nálunk volt az előny, a szerbek néha ugyan kiegyenlítettek, ám a vezetést egyszer sem szerezték meg.

18-18-nál aztán mi is kapust cseréltünk és Bartucz László lehúzta a rolót: a következő időszakban alig-alig tudtak gólt lőni a szerbek, és 8 perccel később már 25-20-ra vezettünk. Rögtön utána viszont ránk ijesztettek a szerbek, ugyanis egy 3-0-ás szériával 25-23-ra zárkóztak fel. Ezután viszont megint feljavult a támadójátékunk és szerbek is követtek el hibákat, így másfél perccel a vége előtt már 28-25-re vezettünk és még mi támadhattunk.

Ezután picit érthetetlen volt, hogy az utolsó 90 másodpercben hogy tudták még leredukálni a szerbek egy gólra a különbséget, ám ez már nem számított, ugyanis az utolsó szerb gól pár másodperccel a vége előtt érkezett és nem volt esélyük új támadásra.

A továbbjutás már megvan, de…

Így végül 28-27-re a magyar csapat nyert, és ezzel az utolsó izlandi meccs végeredményétől függetlenül a középdöntőbe jutott a csapat. Ugyanakkor nem mindegy, mit játszunk a végén Izlanddal, hiszen attól a mérkőzéstől függ, hogy tudunk-e ponttal vagy pontokkal menni Kölnbe. A szerbek még abban reménykedhetnek, hogyha kedden mi legyőzzük Izlandot, ők pedig Montenegrót, akkor jobb gólkülönbséggel eljuthatnak a középdöntőig.

Borítókép forrása: 24.hu