Pénteken átvonuló hidegfront alakítja az időjárást.
Baranyában általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, eleinte erős, majd mérséklődő ÉÉNY-i széllel. A Duna-Tisza közén lehet gyengébb a légmozgás.
Délelőtt délkelet felé vonul és fokozatosan gyengül az előreláthatólag még hajnalban havazásba váltó csapadék. A délkeleti határvidéken lehet még havas eső. Az ország délkeleti, keleti felén, a délelőtt folyamán megmaradó hóréteg kialakulására van esély. Az erős szél miatt, a délnyugati, déli térségben a hófúvás veszélye is felmerül!
A csütörtökihez képest (különösen a déli országrészben) visszaesik a hőmérséklet.
Estétől, észak felől lecsökken a felhőzet. Este, a déli határvidéken még előfordulhat itt-ott hószállingózás, de ott is megszűnik a csapadék. Arrafelé, éjjel még zömében felhős lehet az ég, de fokozatosan vékonyodik, majd hajnalban lecsökken a felhőzet. A Dunántúlon és a Tiszántúlon még élénk lehet az É-i szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):


péntek reggel 0,
péntek délután 1,
szombat reggel 0 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:


Szombaton front mögötti tiszta idő valószínű. Reggel, délen még lehet felhőzet, de várhatóan ott is kitisztul az ég. Nyugaton és keleten élénkebb, a középső országrészben gyenge É-i légmozgás valószínű. Éjszaka ismét erősebb fagyra van kilátás.

Vasárnap is még a nap nagy részén napsütéses idő látszik valószínűbbnek délutántól fátyolfelhősödéssel. A hajnali erősebb fagyról fagypont köré enyhül a levegő.

Hétfőre a fagyos hajnalt követően melegfront érkezése körvonalazódik. Egyelőre élénkülő D-i szélre és délutántól, nyugat felől fokozatos felhősödésre van kilátás. Estig nem valószínű csapadék, estétől viszont szórványos, szitáló havas-, illetve a hőmérséklet függvényében ónos eső, hóesés terjeszkedhet nyugat, északnyugat felől.

Keddre – jelentősen növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de – már hidegfront érkezése körvonalazódik. Reggel, keleten még lehet hóesés, de nyugat felől, az erősödő ÉNY-i széllel lecsökken a felhőzet. Estétől azonban újabb melegfront érkezése látszik, mellyel ismét felhősödés és némi, változó halmazállapotú csapadék is érkezhet éjszakára.

Szerdára ismét melegfront érkezése körvonalazódik D-iesre forduló áramlással, felhősödéssel és a hidegre érkező, halmazállapot váltás határán lévő, szórványos csapadékkal – írta meg az EUMET