A harkányi önkormányzat a helyi gyógy- és strandfürdő bővítésére 2023-ban öt pályából álló csúszdapark kialakítására közbeszerzési eljárást írt ki, mely lezárult. A beérkezett ajánlatok közül a legalacsonyabb ajánlatot fogadták el, és ezzel megindulhat a strandfürdő területének legújabb beruházása, közölte a település önkormányzata.

A 2022-ben átadott Harka Vízivilág után újabb kültéri csúszdákkal bővül a strand szolgáltatása. A meglévő hétpályás és a beltéri négypályás csúszdapark bővítésével a régió legnagyobb tematikus központjává válik a fürdő, ahol összesen 16 csúszda várja majd a vendégeket.

Az új csúszdatorony indítópontja az önkormányzat közleménye szerint a legmagasabb pontja lesz Harkánynak.

Harkányi Gyógy-és Strandfürdő 2023-ban ünnepelte fennállásának 200. évfordulóját. A fürdő az év végi vendégforgalomnak köszönhetően közel félmilliós látogatószámmal zárta a 2023-as évet.

A 24.hu cikke és közösségi oldalán lévő szavazás szerint ugyanakkor a lakosok egy része nem támogatja a beruházást, mert attól félnek, hogy a fürdő így elveszíti eredeti jellegét.

A fürdő jelenlegi külső csúszdaparkjában 7 különböző csúszda található, míg a belső részben kettő nagyobb és egy kisebb gyermekcsúszda van, amit az érdeklődők kipróbálhatnak.