A 17 éves Juhász Alexandra a héten éppen hazafelé tartott az iskolából, amikor a vonatállomáson meglátta, ahogy egy vonatra várakozó idős férfi hirtelen összeesik. – olvasható az Országos Mentőszolgálat hivatalos közösségi oldalán megtalálható bejegyzésben.

A fiatal lány azonnal az idős férfi segítségére sietett, megpróbálta felébreszteni a beteget, aki nem reagált, így megvizsgálta légzését is, miközben más diákok késlekedés nélkül, azonnal értesítették a mentőket.

A férfi már nem lélegzett, így az Országos Mentőszolgálat mentésirányítójának instrukciói alapján a fiatal diáklány habozás nélkül megkezdte az újraélesztést, amihez perceken belül csatlakoztak a tatabányai mentősök is, akik már emelt szinten folytatták az életmentést.

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül szerencsére sikerre vezettek, és a férfit kritikus állapotban kórházba szállították a mentők.

“Úgy érzem, hogy minden embernek ezt tanulnia, gyakorolnia kellene, és cselekedni, ha bármi ilyen történik körülöttük. Merjenek közbelépni, mert valakinek közbe kell, mert az az ember, akinek segítünk, bárkinek lehet az anyukája, apukája. Ezért, ha a mi szüleink lesznek rosszul, nekik is segítsen valaki, jusson esély minden embernek. Ha megment egy életet, többet is megment!” – üzente az életmentő Alexandra.

Az Országos Mentőszolgálat a közösségi oldalán kitért arra is, hogy amennyiben, aki ezek után kedvet kapott, és szeretné megtanulni az újraélesztés lépéseit, minden érdeklődőt várnak minden hónap első hétfőjén, bármelyik megyeszékhelyi mentőállomás Hősképzőjén!

Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek pedig gratulálunk!