Az LMP ismét tiltakozik a Rákosrendezőre tervezett „megalomán beruházás” ellen, az ellenzéki párt szerint Budapestnek nincs szüksége felhőkarcolókra.

Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: „teljesen elképedve” látták a látványterveket és ezzel igazolva érzik, amit korábban is mondtak.

„Nem az arab befektetők számára épített luxus apartmanokra, toronyházakra, felhőkarcolókra valamit újabb plázákra, betonra és üvegkalickára van szükség, hanem a zöldfelületek, a parkok fejlesztésére és megfizethető lakhatás biztosítására, bérlakások építésére”

– sorolta az ellenzéki politikus. Rákosrendezőn áldatlan állapotok uralkodnak, jelentős infrastrukturális fejlesztésre van szükség, de nagyon nem mindegy, hogy ez milyen formában valósul meg.

Értékelése szerint a beruházás Orbán Viktor „megalomán vágyainak” a megvalósulását jelentené. A városképbe nem illő beruházással Budapest több száz éves épített kultúráját rombolnák, ami ellen minden jóérzésű kulturális és építészetért felelős miniszternek azonnal tiltakoznia kellene a kormányfőnél.

Amellett, hogy a beruházással rombolnának és pusztítanának, az sem világos, hogy az Emirátusokból, illetve Dubajból érkező befektetők milyen vállalásokat tesznek, lényegében szabad kártyát adnának nekik. Kanász-Nagy Máté szerint ez Magyarország szuverenitását is érinti.

Kitért arra is, a fővárosnak és Karácsony Gergely főpolgármesternek is van felelőssége abban, hogy a beruházás ilyen formában ne valósulhasson meg. „Olyan városvezetőre lenne szükség, aki nem minden héten mást nyilatkozik, hanem a budapestiek érdekeit képviseli és a projektet határozottan elveti” – mondta.