Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye sajnálatos eseményként számolt be arról, hogy hétfőn egy mentálisan zavartnak tűnő külföldi férfi a Szent István-bazilika szentélyében levetkőzött és méltatlanul viselkedett – írja a 24.hu. A szürreális és megbotránkoztató eset még két nappal ezelőtt történt, a bazilikát rövid időre be is kellett zárni. Az esti szentmisék és szertartások aztán már zavartalanul lezajlottak.

Az esetről a hiradó.hu egy olvasói videót is közzétett. A férfi egyszer csak pucérra vetkőzött, majd felmászott az oltárra. A mentők és a rendőrök is a helyszínre érkeztek, a templomot kirütítették. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte, hogy egy nigériai állampolgár ellen kellett intézkedni, aki két teremőrt meg is lökött. A férfit előállították, garázdaság vétség, illetve kábítószer-birtoklás vétség megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették.

Később az is kiderült, hogy egy 20 éves nigériai állampolgárról van szó, aki legálisan tartózkodik az országban. A férfi Debrecenben tanul és nem is először kísérelte meg, hogy meztelenre vetkőzzön a templomban.