Szerda délelőtt lezuhant egy orosz Iljusin–76-os katonai repülőgép Oroszországban, az ukrán határ közelében fekvő Belgorodi területen – írja a BBC. Az oroszok szerint a gépen 65 ukrán hadifoglyot szállítottak, de ez az ukránok szerint nem igaz. Arról sincsenek információk, hogy pontosan mi történt a géppel.

Az orosz védelmi minisztérium azt közölte, hogy a gépen 65 ukrán hadifoglyot szállítottak. A RIA Novosztyi orosz hírügynökség pedig azt közölte, hogy rajtuk kívül 9 orosz volt a gépen. Az esetről egy videó is napvilágot látott. Úgy tudni, hogy a gép Jablonovo falu közelében zuhant le, és egy nagy robbanás is látható a videón.

Az Ukrajinszka Pravda először arról írt, hogy a gépet az ukránok lőtték le, de ezt később módosították. A cikk szerint ellentmondásos információk láttak napvilágot ennek kapcsán, ezért nem tudják megerősíteni, hogy ki lőtte le a gépet. Az ukrán védelmi minisztérium ehhez hasonlóan azt közölte, hogy nem tudják megerősíteni azt, hogy az ukrán légvédelem lőtte le a gépet.

Forrás: Index