A Pécsi Állatkert mackója Nikoláj január 23-án lett 14 éves. Ebből a szép alkalomból a PécsZOO a közösségi oldalán 14 fotót közölt az ifjú úrimedvéről, aki a fotósnak is bemutatta, hogy imád a hóban heverészni és hemperegni, jó nagyokat ásítozni, és aki bemutatja, hogy is kell profin lábat nyújtóztatni.

Aki pedig szeretné majd felköszönteni Nikolájt, az semmiképpen se hagyja ki február 3-án a Medve-napot.

Részletek a Medvenap programjából:

2024. 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮á𝐫 3-á𝐧 9:40-𝐭ő𝐥 Nikoláj, a barna medve kifutójánál lehet megnézni, hogy mit is szól Nikoláj, a barna medve a szeszélyes februári időjáráshoz.

9:40 (Medvekifutó) Nikoláj köszöntése és reggelije.

10:00-13:00 (Vadászház) „Mackóméz”, avagy minden, amit a medvék kedvenc desszertjéről és az apró „cukrászokról” megtudhatunk. Közreműködik a Tiber Méhészet.

Látványetetések:

11:30 Bölény
12:00 Oroszlán
14:00 Rozsomák
14:30 Hiéna

10:30-14:00 (Park, Főépület) Medve ötpróba: – Vajon benned is elveszett valahol egy mackó? Tedd próbára ügyességed és tudásod, etesd meg a különféle medvéket, ismerd fel a nyomokat, járj mackó módra! Ha minden feladatot teljesítettél kapsz egy pecsétet a pecsétgyűjtődre, amit a végén Nikolájos kitűzőre válthatsz be, ezzel pedig elnyered a tiszteletbeli mackó címet.

10:30-14:00 (Oktatóterem) Mackó műhely: alkossunk együtt és vidd haza saját medvés hűtőmágnesed, vagy mágneses könyvjelződ!

Kedvezmények:

Ezen a napon a 𝐦𝐞𝐝𝐯𝐞 𝐣𝐞𝐥𝐦𝐞𝐳𝐛𝐞𝐧, á𝐥𝐚𝐫𝐜𝐛𝐚𝐧 vagy 𝐩𝐥ü𝐬𝐬𝐦𝐚𝐜𝐢𝐯𝐚𝐥 é𝐫𝐤𝐞𝐳ő 𝐥á𝐭𝐨𝐠𝐚𝐭ó𝐤 a 𝐤𝐨𝐦𝐛𝐢𝐧á𝐥𝐭 𝐣𝐞𝐠𝐲𝐞𝐤 á𝐫á𝐛ó𝐥 10%, az 𝐞𝐠𝐲é𝐧𝐢 𝐣𝐞𝐠𝐲𝐞𝐤 á𝐫á𝐛ó𝐥 𝐩𝐞𝐝𝐢𝐠 20% 𝐤𝐞𝐝𝐯𝐞𝐳𝐦é𝐧𝐲𝐭 kapnak.

𝐀 𝐩𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐯á𝐥𝐭𝐨𝐳𝐭𝐚𝐭á𝐬 𝐣𝐨𝐠á𝐭 𝐟𝐞𝐧𝐧𝐭𝐚𝐫𝐭𝐣á𝐤!