Tiszavasváriban 2022 őszén megszűnt az iskolabusz. – olvasható a telex.hu oldalán.

A szülők szerint embertelen, hogy ennek következtében az egyik legszegényebb városrészből, Bűdről – ahol a többségnek nincs autója – a gyerekeknek, illetve az őket kísérő felnőtteknek naponta így körülbelül 7 kilométert kell gyalogolniuk a kicsikkel az iskolához.

A tiszavasvári önkormányzat szerint is nagy szükség lenne egy iskolabuszra, és ezzel a polgármester is egyetért, de elmondása szerint az önkormányzatnál csak úgy tudják az iskolabusz szolgáltatást fenntartani, ha ehhez a továbbiakban a szülők is anyagilag hozzájárulnak. Az esettel kapcsolatban az érintett Nyíregyházi Tankerületi Központ azt közölte, hogy a városon belüli utaztatás nem feladatuk. – írja az rtl.hu

Így aztán nem csoda, hogy a tiszavasvári iskolában sok a hiányzó, a hiányzó gyerekek pedig főleg azok között vannak, akik több kilométerre laknak az iskolától. Ezek a gyerekek annyit begyalogolnak, hogy mire iskolakezdésre beérnek, elfáradnak, és nem tudnak az órákon figyelni, koncentrálni a tanulásra. A téli időszakban, így például szerdán is hóban, havas esőben kellett gyalogolniuk, és többen is elázva, átfagyva érkeztek meg az iskolába.

Forrás: rtl.hu, telex.hu

A bahir.hu oldalon minden nap friss információkat talál.