Már szinte biztos, hogy elindul Vitézy Dávid a fővárosi főpolgármesteri címért. – írja mai írásában a valaszonline.hu.

A Válasz Online birtokába került friss belső mérés meglepő eredményt hozott: egy, az LMP által megrendelt kutatás szerint Vitézy Dávid, az eddig még névtelenségbe burkolódzó fideszes ellenfelével szemben, máris 16 százalékon áll a budapesti főpolgármesteri versenyben.

A friss mérés eredményének az ismeretében most már szinte biztos, hogy a közlekedési szakember elindul 2024 júniusában a főpolgármester-választáson, s az LMP (valamint úgy tűnik, hogy egy vagy több civil szervezet közös) listáját is ő vezeti majd.

A Válasz Online értesülései szerint mind az LMP háza táján, mind Vitézy környezetéből többen megerősítették, s hogy hivatalosan nem álltak még elő a farbával, annak leginkább a Fidesz az oka – máris mutatjuk, hogyan. Pillanatfelvétel a nagy Budapest-csata előtt.

Vitézy akár nyerhet is? 

A Válasz Online szerint már szinte biztos, hogy a volt közlekedési államtitkár elindul a a főpolgármester-választáson, az LMP és civilszervezetek támogatásával. A portálhoz több belső mérés is eljutott.   A Pulzus közvéleménykutató múlt heti mintavétele után arra jutott, hogy ha most tartanák a főpolgármester-választást, akkor Karácsony Gergelyre a budapestiek 38 százaléka szavazna, Vitézy Dávidra16, míg a fideszes fővárosi főispán Sára Botondra a választók 18 százaléka. – írj az index.hu.