A Térségi Kulturális Szolgáltatások Mintaprogram keretében a Szabadtéri Néprajzi Múzeum alkotói pályázatot hirdet diákoknak Élő örökségeink címmel a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával és a Nemzeti Művelődési Intézettel való együttműködésben.

A Busójárás, 2009 óta szerepel Szellemi kulturális örökségünk listáján, így többek között erről is készíthetnek az érdeklődő tanulók egy képet, ami lehet grafika, festmény, nyomat vagy akár montázs is.

További részletek: https://skanzen.hu/hu/jo-tudni/hirek/alkotoi-palyazat

Érdemes minél előbb utánanézni a kiírásban foglaltaknak, mert az alkotások beadásának Számodra mit jelent a magyar cirkuszművészet vagy a solymászat? Láttad már a mohácsi busókat vagy ettél már molnárkalácsot?

Pályázatodban válassz ki egyet a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékén szereplők közül, ismerd meg jobban, és alkoss egy képet róluk.

Nevezési korcsoportok:
Általános iskola 1-2., 3-4., 5-6., 7-8. osztály és középiskolai diákok

Formai követelmény:
papíralapú, A3-as méretben

Technikai kategóriák:
grafika, festmény, nyomat, montázs

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. február 15.

Az elkészült munkák digitális változatát jpeg formátumban, a nyilatkozatot e-mailben várjuk a szellemiorokseg@gmail.com címre.

A fájlnév tartalmazza az alkotó nevét, korcsoportját, településnevét és vármegyéjét ékezetek és szóköz nélkül. A kiállításra kerülő képeket előzetes igény esetén a bontás után visszakapják az alkotók. határideje február 15.

Forrás: skanzen.hu

Fotó: Hegedüs Tünde

A bahir.hu oldalon folyamatosan talál mohácsi információkat.