A határidő szerdai lejártáig eleget tettek vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek az országgyűlési képviselők, a nemzetiségi képviselő és a nemzetiségi szószólók – közölte az Országgyűlés mentelmi bizottságának elnöke az MTI-vel.   

Hargitai János (KDNP) szerda esti közlése szerint az országgyűlési képviselő, a nemzetiségi képviselő és a nemzetiségi szószóló saját vagyonnyilatkozata nyilvános és február 1-jétől a neve alatt megtekinthető az Országgyűlés honlapján (www.parlament.hu).     

Emlékeztetett: Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény vagyonnyilatkozat-tételre vonatkozó szabályainak megfelelően az országgyűlési képviselők, a nemzetiségi képviselők és a nemzetiségi szószólók minden évben január 31-ig vagyonnyilatkozatot tesznek, amelyhez csatolják a velük közös háztartásban élő házas- vagy élettársuk és gyermekeik vagyonnyilatkozatát is.    

A vonatkozó ágazati törvények alapján az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozatára vonatkozó szabályok szerint tesznek vagyonnyilatkozatot és e kötelezettségüknek január 31-ig szintén eleget tettek az Állami Számvevőszék elnöke, alelnökei, a Gazdasági Versenyhivatal elnöke, elnökhelyettesei és a Versenytanács tagjai, a Költségvetési Tanács elnöke, a Közbeszerzési Hatóság keretében működő tanács elnöke és tagjai, a legfőbb ügyész és helyettesei, a Magyar Nemzeti Bank elnöke, alelnökei és a Monetáris Tanács tagjai, a felügyelőbizottság tagjai, valamint a Médiatanács elnöke és tagjai.    

A tisztségviselő saját vagyonnyilatkozata nyilvános, szintén február 1-jétől megtekinthető a neve alatt az Országgyűlés honlapján (www.parlament.hu) – írta közleményében Hargitai János.

Forrás: mti.hu

A bahir.hu oldalon minden nap talál zöld, és még zöldebb híreket.