A rendőrség 16 körözött embert fogott el a vonatokon és a vasútállomásokon tartott fokozott vasútbiztonsági ellenőrzés során – közölte a MÁV-Start szerdán az MTI-vel.    

A Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete (Railpol) által koordinált, 24 órás akcióhoz kapcsolódva 730 vasútállomást és 650 vonatot ellenőriztek január 23-án reggeltől másnap reggelig Magyarországon, a cél elsősorban az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni fellépés volt.    

A nemzetközi művelet részeként mintegy ezer rendőr és a társszervek százhatvan munkatársa – szolgálati kutyákat is bevetve – ellenőrizte a hazai és a nemzetközi személyszállító vonatokat, valamint a pályaudvarokat. Az akció kiterjedt a poggyászok és a pályaudvari csomagmegőrzők vizsgálatára is.    

A rendőrök végül a 16 körözött ember elfogásán túl mintegy hárommillió forint helyszíni és csaknem egymillió forint közigazgatási bírságot szabtak ki, továbbá 55 esetben tettek feljelentést szabálysértés miatt – ismertették a közleményben.

Forrás: mti.hu

A bahir.hu is hírt adott a vonatokon és a vasútállomásokon tartott fokozott vasútbiztonsági ellenőrzésről.