Legújabb Instagram bejelentkezésében Karácsony Gergely A HÍD-ZRT sárga sisakjával együtt szerepel. A Hídpénz-botrány főszereplője, a manapság gyakran emlegetett, gyanús pénzügyi műveleteket végző cég munkavédelmi sisakját vette az ölébe, hogy akár egy tombolán abból húzza ki a cédulákat a hozzá érkezett kérdésekkel – írja a Ripost.

A HÍD-ZRT sisakja nyilvánvalóan ott van a szobájában, sokat pózolt ebben korábban, ezért kaphatta fel mielőtt elkezdődött a felvétel. – írja a metropol.hu

Közben a budapesti főpolgármester kollégái rájöhettek, hogy a nemrég botrányba keveredett cég mutogatása talán nem a legokosabb dolog, így aztán szemmel láthatóan arra kérték, próbálja meg kitakarni az addig jól látszó feliratot. Amit Karácsony  a maga módján meg is próbált. – ami jól látható a Metropol által közzétett fotókon.

Szorgalmasan próbálkozott is Karácsony Gergely egészen a felvétel végéig a feladattal, ami a kínos felirat letakarását illeti, így aztán egyre szorosabban ölelte magához a botrányos cég sisakját.

Igaz, hogy Brüsszelben napokkal ezelőtt Karácsony Gergely az M1 helyi tudósítójának is kategorikusan kijelentette, hogy nincs semmiféle botrány, mindez csupán a sajtó fantáziájának szüleménye, ezért nincs ok vizsgálóbizottság felállítására sem. Miközben mégis azzal próbált védekezni, hogy az említett 1,4 milliárd forintot még azelőtt utalta át Vig Mór cégének az A-Híd Zrt., hogy azt megkötötték volna a fővárosi önkormányzattal, tudniillik, a Lánchíd felújítására vonatkozó szerződést. Azóta nyilvánosságra kerültek a pénzmozgások dátumairól szóló információk, amelyek cáfolják Karácsonyt, de amennyiben mégis csak a főpolgármesternek lenne igaza, akkor is rögtön adódik a következő kérdés: vagyis, hogy Karácsony Gergely honnan tudhat arról, hogy az építőipari vállalat mikor és kinek utalt át milliárdos tételben pénzeket? A lap rámutat arra, hogy Karácsony Gergelynek nincs érdekeltsége az A-Híd Zrt.-ben, hiszen ő Budapest főpolgármestere.

A budapesti főpolgármester szerdai Instagram-videója azonban mégis csak egyértelműen arra enged utalni, hogy adott esetben volna ám mit vizsgálni a hídpénzbotrány kapcsán a a budapesti városházán. – írja a Metropol.

A hídpénzbotrányként elhíresült ügyben egyébként a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal már megindította a vizsgálatot, egy közérdekű bejelentés alapján, amiben Tényi István jogász felhívta a figyelmet, hogy a Vig Mór-féle számlagyár ügyében folyamatban levő nyomozás nyilvánosságra került részletei alapján olyan bűncselekmények is megvalósulhattak a Lánchíd munkálataival összefüggésben, mint a vesztegetés, a sikkasztás, valamint a hűtlen kezelés. – olvasható a metropol.hu oldalán