Az aHang ügyesen az EU-csúcs idejére időzítette a figyelemfelkeltő akcióját, és csütörtökön vitt 100 ezer üres nemzeti konzultációs ívet Brüsszelbe. A nonprofit szervezet sajtótájékoztatót tartott a magyar kormány épülete előtt, amit nemrég a magyar kormány 10 millió euróért vásárolt meg. Az aHang a látványos akciója előtt egy közleményt is eljuttatott az uniós állam- és kormányfőknek.

Szalóki Viktor, az aHang szóvivője a brüsszeli sajtótájékoztatón kiemelte, „az Orbán-kormány szisztematikusan próbálja aláásni az Európai Unióba vetett bizalmat”, példaként hozta a nemzeti konzultációt, amely az aHang szerint semmi más, mint „egy demagóg kampányeszköze a hatalomnak”.

„Azért jöttünk ma ide, hogy az európai döntéshozók figyelmét is felhívjuk arra, hogy az Orbán-kormány narratívájával ellentétben a nemzeti konzultáció nem képviseli a magyar emberek többségének az álláspontját. A magyar választók mindössze 18 százaléka töltötte ki a konzultációt, amelyet a magyar miniszterelnök a teljes társadalom 98 százaléknak próbál meg beállítani A kormány propaganda kérdésekben folytat látszat párbeszédet, miközben olyan, társadalmilag fontos kérdésekben, mint az oktatás, a lakhatás vagy az egészségügy, még csak meg sem kérdezi az emberek véleményét” – fogalmazott a szóvivő.

Az aHang és az Egységes Diákfront a 7IGEN-es alternatív népszavazást követően döntött úgy, hogy elindítja az ellenkonzultációs kampányát, amelyben arra kérték az embereket, hogy adják nekik üresen az íveieket. A kampány szerdán véget ért, jelenleg az ország több mint 800 leadópontjáról megkezdték az ívek összegyűjtését. – írja a 24.hu

Utolsó lehetőség! Bár a papíralapú konzultációs ívek gyűjtése tegnap lezárult, néhány napig virtuálisan még le tudod adni nekünk az ívedet, amennyiben már kidobtad, esetleg nem is kaptál, vagy valamilyen más okból nincsen már meg

Ha még megvan az íved, postai úton is elküldheted még, amennyiben mihamarabb feladod!

Magyarhang Nonprofit Kft., Budapest, Pf. 34., 1426