2024. február 6 és 8 között lehet kóstolni és szavazni a II. Farsangi fánkverseny keretében a Pécsi Vásárcsarnokban. – tudható meg a Pécsi Vásárcsarnok közösségi oldaláról.

A tavalyi, 2023-as siker után az idei évben már három napos lesz a Pécsi Vásárcsarnokban a fánkverseny, amelyre várják a kóstolókat, hogy szavazzanak a legjobbra.

Legyen Ön is részese a II. Farsangi fánkversenynek, 2024. február 6-8-ig, 13.00-15.00 óra között a Pécsi Vásárcsarnok Ételudvarában. A kóstolás után pedig szavazatukkal döntsék el, hogy melyik legyen 2024-ben a vásárcsarnok fánkja.

Az eredményhirdetésre 2024.02.09-én, pénteken 10.00 órakor.

A II. Farsangi fánkversenyre a Pécsi Vásárcsarnokban mindenkit sok szeretettel várnak a kóstolásra, hogy együtt, közösen, jó hangulatban hangolódjanak a farsangi időszakban. – olvasható a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. hivatalos oldalán.

A farsangi fánk, tradicionális farsangi édesség. A böjtöt megelőző farsangi időszak hagyományosan az öröm, a szórakozás és a kikapcsolódás ideje, és a fánk tökéletesen illeszkedik ehhez a vidám hangulathoz.

Már a finom szalagos, farsangi fánk elkészítése is örömteli, hiszen ilyenkor az emberek összegyűlnek, hogy közösen készítsék el ezt az édességet. A farsangi fánkhoz kapcsolódó ünnepség tökéletes lehetőség a közösségépítésre is, és akár a farsangi hagyományaink ápolására is.

A korabeli babonák szerint a fánkba, ugyanúgy, mint több másik ételbe is rejtettek el pénzérmét, és aki megtalálta a hiedelem szerint nagy gazdagságra és jólétre számíthatott. Úgy tartották, aki farsangkor fánkot eszik, biztonságban tudhatja a házát, pontosabban annak tetejét és még a legerősebb tavaszi széltől sem kellett félnie.

Forrás: pvh.hu

A bahir.hu oldalon minden nap talál közélet híreket, információkat.