Vasárnapi időjárás: sok felhő ígérkezik, elsősorban a Dunántúl déli térségében van esélye napsütésnek is.
A felhőzetből itt-ott kisebb szemerkélés előfordulhat.
Napközben előreláthatólag az ország északkeleti felén fúj erős ÉNYNY-i szél, délnyugaton maradhat mérsékelt a légmozgás.
Enyhe nappal számolhatunk.
Éjszaka viszont országszerte tovább erősödő szél ígérkezik. Már viharos lökések is előfordulhatnak.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
vasárnap reggel 5,
vasárnap délután 13,
hétfő reggel 5 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
– Hétfőn kifejezetten szeles, de enyhe, a szokásosnál 7-10 fokkal enyhébb időnk lesz. A hőmérsékleti maximum jellemzően 10 fok fölé emelkedik, helyenként a 15 fokot is meghaladhatja. A délelőtti időszakban viharos (70-90 km/órás) széllökések várhatóak, majd délután kissé veszít erejéből, de erős marad a szél. Emellett általában felhős időre számíthatunk, elszórtan kisebb esőkkel, záporokkal, itt-ott átmenetileg felszakadozó felhőzettel.

Keddre élénk, erős NYDNY-i szél mellett napos, gyengén felhős idő kialakulása valószínű további pár fokos enyhüléssel.

Szerdán, csütörtökön változóan napos-felhős idő, élénk, olykor erősebb NYDNY-i szél ígérkezik az évszakos átlagnál 7-10 fokkal magasabb hőmérséklettel.

Péntekre már növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de viharos erősségű DNY-i széllel érkező további enyhülés, változóan felhős, elszórtan záporos idő körvonalazódik.

– Még a jövő hétvégére is az élénk, erős DNY-i szél okozta tavasziasan enyhe, bár változékony, zömmel felhős, elszórtan záporos idő látszik a legvalószínűbbnek.

forrás: eumet

Februári jeles napokról olvashat itt!