Tegnapi napon a Győr némi meglepetésre kétgólos vereséget szenvedett a CSM Bukarest ellen, ugyanakkor a Rába parti alakulat már biztos a csoportja élén zár, így nagyon nagy tétje nem volt a mérkőzésnek. A mai két mérkőzésnek annál több, mivel mind a Ferencváros, mind a Debrecen még küzd azért, hogy legalább a csoport hatodik helyét elérje, ami a Bajnokok Ligája folytatását jelenti.

Bietigheim – Debrecen

A Debrecennek volt egyértelműen nehezebb dolga, ugyanis a német bajnok Bietigheim otthonába látogatott. A német csapat az első félidőben rendszerint vezetett, egyszer-egyszer három góllal is elmentek, ám a hajdúsági gárda tapadt rájuk, nem tudták leszakítani őket a németek. Ezzel együtt a félidőt 15-13-as előnnyel zárták.

A második játékrészben azonban parádézott a Debrecen. Noha az első gólt a németek szerezték, 16-16-nál már egyenlő volt az állásnál, és 18-17-re már a Debrecen vezetett, sőt, a 48. percben már 24-20 volt az előny. A németek próbálták felpörgetni a játékot, a támadójátékok az utolsó szakaszban ismét hatékonnyá vált, ám a védekezésüket nem sikerült összerakniuk, így négygólos előnyt már nem sikerült ledolgozni és 31-27-es vereséget szenvedtek hazai pályán. Kácsor Gréta hét, Hámori Konszuéla hat góllal vette ki részét a diadalból. A Debrecen ezzel már biztosan bekerült a legjobb 6 közé és ha az utolsó két meccs jól sikerül, akkor ebből akár egy 4-5. helyezés is lehet.

Rapid Bucuresti – Ferencváros

A Ferencváros ellenfele első ránézésre verhetőbb volt a „kisebb” bukaresti csapat, a Rapid formájában, akik szintén nem sok győztes meccset arattak eddig. Ugyanakkor nyilvánvaló volt, hogy a 6. és 7. helyen lévő csapat küzdelme élethalál harc lehet a továbbjutás szempontjából.

A mérkőzés elején még inkább a románok vezettek, ám 6-6-tól kezdődően kinyílt az olló, a magyar csapat támadásai rendre sikert arattak, Bíró meg elkezdett remek teljesítményt nyújtani a kapuban. Már volt olyan pillanat is, amikor hattal vezetett a zöld-fehér alakulat, ezen egy picit végül csökkentett a román gárda, ám a félidő így is 16-11-es magyar előnnyel zárult.

A második félidő játékára leginkább a kriminális szó illik, a legnagyobb tisztelet a szurkolóké, hogy ezt lelkesen végig tudták nézni. A szerencsénk az volt, hogy mindez nem csak a Ferencvárosra, hanem a Rapid Bukarestre is jellemző volt. A Ferencváros rengeteg lövést szórt el és szinte szentté avatta az ellenfél kapusát, a románok meg nagyon sok labdát adtak el a támadójátékuk során. Végül 23-20-ra a magyar csapat nyert.

Győzelmével a Fradi 10 ponton áll, míg a bukaresti alakulat 7 ponttal áll. Így ezzel még nem dőlt el a továbbjutás, ám elegendő egyetlen magyar pont vagy egyetlen román pontvesztés, hogy ez meglegyen.