Elhunyt az a 13 éves kislány, akinél a szülők elmondása szerint az orvosok későn vették észre, hogy mennyire súlyos a tüdőgyulladásának az állapota – számolt be az RTL Híradó.

Az elhunyt nagyecsedi kislány szülei úgy nyilatkoztak, hogy lányuk még az elmúlt hétvégén lett beteg, ezért vitték hétfőn a háziorvoshoz. Orvosuk arról tájékoztatta őket, hogy egy influenzaszerű vírust kaphatott el, ezért otthon gyógyulgasson. A lány állapota éjszaka romlott, és 39 Celsius-fokos láza lett, így a megrémült szülők kedd reggel felhívták az orvosi rendelőt. Az édesanya azt a tanácsot kapta, hogy „ha csak lázasodik”, akkor reggel vigyék vissza a háziorvoshoz.

Estére viszont már a 13 éves lány fájlalta a hátát és mellkasát, szülei azonnal kocsiba ültették és a mátészalkai orvosi ügyeletre siettek vele, de innen is hazaküldték őket. A szülei elmondása szerint a kislányuk két óra múlva vért hányt és fájt a szíve, ezért kétségbeesett szülők újra Mátészalkára rohantak a beteg gyermekükkel, most már a gyermeksürgősségire, mivel az ügyelet papírjain az állt, hogy ide kell menniük, ha rosszabbodna a gyerek állapota.

A gyermeksürgősségi orvosa a kórházban viszont már nem akarták elhinni, hogy két órával korábban orvos is látta a súlyos beteg gyermeket. A sürgősségi orvosa a beteg lányt azonnal mentővel vitette a nyíregyházi kórházba. A szülők azt is elmondták, hogy a kórházban hajnali három órakor már az intenzív osztályon feküdt, ahol altatásba került, de a légzése így is összeomlott. Szerda reggelre már elhunyt a 13 éves kislányuk.

A szülők úgy nyilatkoztak, feljelentést tesznek, hogy kiderülhessen, hogy a szörnyű esetnél mulasztott-e valaki.

A Nagyecsedhez tartozó ellátási területen orvosi ügyeletet ellátó Mentőszolgálat elmondása szerint súlyos állapotra utaló tüneteket nem észleltek a beteg kislánynál, ennek ellenére a szülőknek felhívták a figyelmét, hogy amennyiben romlana a gyermek állapota, akkor a gyermekambulanciára menjenek.

A mátészalkai kórház az RTL kérdésére azt írta, a gyermeksürgősségi ügyeletes orvosa indokoltan kérte az azonnali átszállítást Nyíregyházára, de olyan gyorsan romlott a lány állapota, hogy már nem tudták megmenteni. A gyermek háziorvosa nem nyilatkozott az RTL-nek. –írja a hvg.hu

A bahir.hu oldalán naponta talál friss közéleti híreket, információkat.