Második mérkőzését is magabiztosan nyerte a magyar válogatott a dohai olimpiai kvalifikációs világbajnokság női vízilabdatornáján: Mihók Attila és Cseh Sándor együttese kedden a papírformának megfelelően fölényes, 39-2-es győzelmet aratott Szingapúr csapata felett.  

A magyarok csütörtökön Ausztrália ellen zárják a csoportkört, annak a meccsnek a győztese közvetlenül bejut a negyeddöntőbe és lesz egy plusz pihenőnapja.   

A dohai világbajnokságon a magyar válogatott célja az olimpiai kvótaszerzés, két indulási jog talál gazdára.

Eredmény:
    vízilabda, női torna, csoportkör, 2. forduló:
    C csoport:

Magyarország-Szingapúr 39-2 (11-0, 7-0, 11-2, 10-0)
gólszerzők: Gurisatti, Rybanska 6-6, Keszthelyi, Szilágyi, Kuna 5-5, Parkes, Faragó, Horváth 3-3, Garda, Leimeter, Máté 1-1, illetve Yap 2    

A második csoportmérkőzésen a 15 fős keretből ezúttal is pihenőt kapott Vályi Vanda, aki egy kisebb könyöksérüléssel érkezett Dohába, mellette ezúttal Mahieu Geraldine maradt ki az együttesből.    

A története első – de nem az utolsó, hiszen 2025-ben házigazda lesz – világbajnokságán szereplő Szingapúr a nyitókörben 32-1-re kapott ki Ausztráliától, és a magyaroktól is hasonló pofonra számíthatott.   

Az első negyedben a magyarok mindössze két támadásukból nem szereztek gólt, a szingapúriaknak pedig esélyük sem volt bevenni Magyari Alda kapuját, így nyolc perc után 11-0-t mutatott az eredményjelző.    

A második játékrészben támadásban több hibával játszottak a magyarok, sokáig a rivális „legnagyobb” lehetősége egy félpályás lövés volt, amelynél Magyari higgadtan végignézte, ahogy a labda a jobb kapufán csattant. A félidő vége előtt aztán ötméterest kaptak a szingapúriak, de kimaradt a büntető.    

A fordulást követően a magyar kapu előtt már Neszmély Boglárka tempózott, de ő nem tudta érintetlenül tartani a hálóját, a rivális a negyedik emberelőnyét sikeresen gólra váltotta. Támadásban továbbra is csak elvétve tudták megakadályozni a gólszerzést a szingapúriak, viszont egy szép akció végén újra betaláltak (29-2).   

A játék képe a záró nyolc percre sem változott, a magyarok könnyedén szerezték a gólokat, a mezőnyjátékosok közül utolsóként Máté Zsuzsanna is feliratkozott a gólszerzők közé, a 39-2-es végeredményt pedig Kuna Szonja állította be.

Forrás: mti.hu
A bahir.hu oldalon naponta friss híreket, információkat talál.