Ma ünnepli 60. születésnapját Szulák Andrea színésznő, énekesnő. Az énekesnő 1964. február 8-án látta meg a Napvilágot Budapesten.

Szulák Andrea számos műfajban kipróbálta magát. Élete legnagyobb részét talán a színházi előadások teszik ki, rengeteg darabban játszott és játszik a mai napig is. Legismertebb szerepe talán a Hotel Mentholban CsaCsaCsa, de ő játszotta például a Szép Nyári Napban a táborvezető Panni nénit az ősbemutatóján vagy Golde-t a Hegedűs a Háztetőnben. 2013-ban az „Év Musicalszínésze díjat kapta”.

Énekesi karrierje a 90-es években lendült be igazán, elsőként akkor, amikor a kettészakadt Neoton együttes új énekese lett. 1993-ban ugyanakkor már szólólemeze jelent meg „Nem Harap a Néni” címmel, amelyet további 11 lemez követett. 1992-ben és 1994-ben az Év Énekesnőjének választották.

E mellett ismertté vált tévészerepléseiről is. A 80-as években született gyerekek számára emlékezetes maradt az Űrgammák című sorozatban a gonosz Kancellár szerepének alakítása, ám szerepet játszott az elmúlt időszakban a Drága Örökösökben, a Mi Kis Falunkban, a Mintaapákban és a Dr. Balatonban is.

A 90-es évektől kezdődően több televíziós műsorba is szerepelt. A „Ki Vagyok Én” című péntek esti vetélkedőben Usztics Mátyás állandó ellenfele volt, majd 2001-től 6 éven keresztül a TV2 Activity Showjának a házigazdája volt, miközben „Szulák Andrea Show” néven saját beszélgetős műsora is volt.

2008-ban aztán a közmédiához igazolt, ahol a Társulat c. nagyszabású szereplőválogató műsor egyik zsűritagjaként jelent meg. A zenei vonalat később is továbbvitte a médiában, 2013 és 2015 között „Az Ének Iskolája” zsűrijében szerepelt. E mellett megjelent a Nagy duettben is – a második évadban Papp Gergővel versenyzőként, a negyedik és ötödik évadban pedig zsűritagként – 2 éve pedig az Álarcos Énekesben „Zombiként” szerepelt, méghozzá kiválóan, a produkciói után a zsűri és a közönség azt sem tudta eldönteni, hogy férfi vagy nő rejtőzik-e az álarc mögött. Az elmúlt években a „Csináljuk a Fesztivált” c. műsor egyik előadójaként is megjelent.

2022-ben tevékenységét „Máté Péter-Díj”-jal jutalmazták. Szerkesztőségünk nevében még nagyon sok sikeres évet kívánunk neki!

Borítókép forrása: Index