Az első két inkább bemelegítőnek tekinthető mérkőzés után ma már egy jóval keményebb ellenfél, Ausztrália ellen játszott a magyar női vízilabda válogatott. Ám néha az ember azt érezhette, hogy ez még mindig egy edzőmeccs.

A magyar válogatott az elmúlt évek egyik legerősebb játékával rukkolt elő. Már az első negyedben kétgólos előnyt szerzett a csapat és a következő két negyedben erre még hármat rápakolt. A csapatjáték remekül működött, a támadásban voltak váratlan megmozdulások, az emberhátrányos védekezésben meg számos kiváló blokkolást mutatott be a csapat. Jelzésértékű, hogy az ausztrál csapat összesen 13-szor találta el a kaput a négy negyed alatt. Az utolsó negyedben picit leengedett a csapat, de még így is egy sima, 13-9-es győzelemmel zártunk.

És bármilyen meglepő ez az eredmény talán még az ausztrálok számára hízelgő, ugyanis az ő góljai között volt egy olyan, ami inkább kapushiba volt, mint kialakított akció, egy nagyon peches, blokkról bepattanó labda és egy váratlan, éles szögből leadott, de igazából teljesen előkészítetlen lövés. Így ha több lett volna a különbség, akkor sem szólhattak volna egy szót sem.

Ezzel a magyar csapat automatikusan negyedöntős, ahol – az eddigi eredmények alapján – a Kína-Hollandia meccs győztesével játszik, ami 99.9%, hogy a holland csapat lesz. Ha ott sikerül a továbbjutás, akkor nagy valószínűséggel az olimpiai kvóta is meglesz.