Hétfőtől metszési munkálatok miatt forgalomkorlátozás lesz Pécsen, a Szigeti úton. – olvasható a bejelentés a BIOKOM Nonprofit Zrt. hivatalos oldalán.

A BIOKOM Nonprofit Zrt. 2024. február 12-től végzi a Szigeti úti japánakácok sarjazását.

A hétfőn kezdődő munkálatok miatt a Tüzér utca és a Páfrány utca között rövid szakaszos félpályás lezárásokra lehet számítani. Annak érdekében, hogy a legkevesebb fennakadást okozzák, a BIOKOM munkásai a reggeli csúcsforgalom után, és a délutáni csúcsforgalom előtt fognak dolgozni.

A munkálatok várható befejezésének dátuma 2024. február 15.

Az időjárási viszonyok miatt az időpontok változhatnak, kitolódhatnak!

A fák metszése, sarjadzása mellett a Pécsi Köztemető-ben felszámolják a balesetveszélyes padokat.

A pécsi sírkertben számos olyan sír található, amelyek mellé padot helyeztek ki a hozzátartozók. Az idő múlásával – a sírhelyekhez hasonlóan, ezek is gondozást, karbantartást igényelnek. Egyre több olyan pad található a Pécsi Köztemetőben, melyek állapota annyira leromlott, hogy balesetveszélyesnek minősülnek.

Arra kérik a sírhely felett rendelkező hozzátartozókat, hogy ellenőrizzék a kihelyezett padok állapotát. Ha szükséges, akkor gondoskodjanak annak javításáról vagy elbontásáról.

2024. március 1-je után ellenőrizni fogják a sírhelyek melletti padok állapotát.

Felhívják az érintettek figyelmét, hogy ahol a megadott határidő után balesetveszélyes padot találnak, azokat a temető munkatársai azonnal elbontják.

Forrás: biokom.hu

A bahir.hu oldalon naponta talál helyi híreket, információkat.