Alig egy órája tette közzé Szörényi Levente a Facebook oldalán, hogy feléje irányuló gyűlöletcunami és „feszítsd meg” szavalókórus hatására felmondja a Tanácsadói Testületben betöltött szerepéről.

„Tisztelt Elnök Asszony, Kedves Katalin!

A pályafutásom során eddig nem tapasztalt, most azonban felém irányuló gyűlöletcunami és „feszítsd meg” szavalókórus hatására felmondom a Tanácsadói Testületben betöltött szerepemet, amit pedig éppen azért fogadtam el tavaly, hogy a kultúra területén szerzett tapasztalataimmal támogassam a széles társadalmi egyetértés ügyét. Sajnálom, hogy rajtam kívülálló okok miatt ez ellehetetlenült, egyúttal kérem, fontolja meg, hogy a kialakult helyzetben képes lehet-e még betölteni a nemzet egységét megtestesíteni hivatott pozíciót.” – írja közösségi oldalán Szörényi Levente.

A mai nap a bahir.hu már beszámoltunk arról, hogy Gundel Takács Gábor után Lackfi János költő, és Tomán Szabina, a Tomán Lifestyle létrehozója, a Toman Diet életmódprogram megalkotója is bejelentette, hogy kilép Novák Katalin tanácsadói testületéből.