A spanyolok Kanada elleni győzelemmel jót tettek a magyar vízilabda válogatottal. Mivel a legjobb 8-bók Kanada, Olaszország és Magyarország nem jutott még ki a párizsi olimpiára, és ketten kijuthatnak erről a világversenyről, csak hármójuk közül a legrosszabb pozícióban végző esik ki. Így a helyzet úgy alakult, hogy ha megverjük a hollandokat, akkor kinn vagyunk, de ha nem, még akkor sincs minden veszve. De jobb ilyenkor mielőbb lezárni.

A csapat ebben a mentalitásban kezdték a mérkőzést, koncentráltan játszottak és 6-6 ellen is alakították ki a helyzeteiket, ám a holland kapus parádéja miatt nem sikerült elmenni, sőt a negyed végén egyenlítettek a hollandok. 1-1

A második negyedben azonban már nem volt pardon. A csapat folytatta a fantasztikus játékát, és ebben a félidőben háromszor is sikerült betalálni, miközben a hollandoknak ezúttal is csak egyszer jött össze. Így 4-2-vel mehettünk szünetre.

A második félidőre mintha kicserélték volna a bírókat. Amíg eddig alig-alig fújtak emberelőnyöket és hagyták az agresszív, kemény játékot, hirtelen elkezdtek válogatás nélkül játékosokat kiszórni. És azt kell mondani, hogy főleg a magyar oldalról. Így a hollandok feljöttek egy gólra az utolsó harmadra.

A negyedik negyedben megint kiszakadt a gólzsák, és sokáig 1-2 gólos különbséggel, de tartani tudtuk az előnyünket. Azonban az utolsó két percben 2 emberelőnyt is kihasználtak a hollandok, mi meg nem tudtunk élni a támadásainkkal. Így hiába vezettünk végig, a rendes játékidő 8-8-cal zárult. Ráadásul 3 olyan emberünk is kipontozódott, akik rendszeres büntető dobónk, a holland kapusok meg remek védőszázalékkal védtek. Így nem tűntek jónak a kilátásaink.

Szerencsére amikor kellett, megint jött az extra. Bár több csapattag nem rendszeres büntető-lövő, senki nem hibázott, mind az 5 dobásunk a holland kapuban kötött ki. Ellenben a hollandok utolsó lövése elakadt Magyariban! Ezzel meglett a győzelem!

A következő mérkőzésünk a Görögország és a kvótáért szintén küzdő Olaszország összecsapásának győztesével lesz. De ha az olaszok megverik a görögöket, akkor az olimpia szempontjából minden eldőlt: Olaszország és Magyarország kéz a kézben mehet Párizsba.