A magyar férfi vízilabda válogatott is lejátszotta ma a negyeddöntőjét, és előzetesen mindenki azt gondolta, hogy ez egy könnyed mérkőzés lesz, mert a franciák azért messze nem világverő csapat, a favoritok egyértelműen mi voltunk.

A mérkőzés ennek jegyében kezdődött. Bár a franciák az elején vezetést szereztek, de 3 gyors góllal válaszoltunk rá, majd történt még egy gólváltás, de kétgólos előnnyel zártuk a negyedet. A következő negyed szintén nagyon simának tűnt. A franciák 1-1 akciójában ugyan ott volt a veszély, ám ezeket szinte sosem tudták gólra váltani, míg mi újabb három góllal növeltük az előnyt. Nagyon magabiztos vezetéssel zártuk a szünetet…

És talán ez volt az, ami miatt végül búcsúztunk. A következő harmadban olyan érzése volt a nézőknek, mintha nem vettük volna komolyan a játékot. A korábbi precíz helyzet-kidolgozásunk a múlté volt, a franciák pedig bár látszódott, hogy közel sem olyan képzett játékosok, de úgy harcoltak, mintha az életükért mennének. És a harmadik harmad végére fel is jöttek két gólra.

A következő negyed megint francia góllal kezdődött, és bár utána lőttünk egyet, de a franciák nagyon hamar kiegyenlítettek, és 9-9-nél először tényleg felmerült, hogy ez a mérkőzés bizony okozhat gondot. Amikor pedig a franciák a vezetést is megszerezték, már komolyan aggódhattunk. Ekkor még sikerült egyenlíteni ám az utolsó másodpercekben a franciák megint betaláltak, ezzel 11-10-re megverték a magyarokat és talán a komplett vizes VB legnagyobb meglepetését okozták.

A döbbenetes vereség után egyetlen vígaszunk lehet: mivel a tavalyi VB-n már kijutottunk az olimpiára, ez a küzdelem nem kvótáért ment. De le kell vonni a tanulságot: így nem lehet elszórakozni egy mérkőzést.