Titokzatos karibi vagyon nyomai vezetnek a letelepedési biznisz kulcsfigurájától Rogán bizalmasa felé

Rejtélyes üzlet nyomaira bukkant a 24.hu, mely összeköti a Rogán Antal bizalmasaként elhíresült Kertész Balázst és családját. Illetve a letelepedésikötvény-biznisz kínai kulcsfiguráját, Lian Wangot. A Brit Virgin-szigetekről Svájcig vezető nyomok meglehetősen szövevényes üzletről árulkodnak. A föllelhető bizonyítékok alapján a kínai üzletember képviselte vállalat óriási pénzekkel szállt be két olyan magyar cégbe, melyek irányítását tavaly vették át az épp csak nagykorú Kertész gyerekek. A kínai üzletember által képviselt cég megjelenése a magyar társaságokban üzleti szempontból épp oly irracionálisnak tűnik, mint ahogyan a külföldi vállalat tavaly kiszállt az üzletből, látszólag hátrahagyva csaknem hárommilliárd forintot. – írja a lap

Csaknem hárommilliárd forintnyi eurót utalt át a magyar letelepedésikötvény-üzlet kínai kulcsfigurája két olyan hazai cégbe, melyek aztán Rogán Antal bizalmasa, Kertész Balázs körébe kerültek – derítette ki a 24.hu.

A pénz egy Brit Virgin-szigeteki társaságtól érkezett a mára Kertész Balázs gyerekei által vezetett vagyonkezelő társaságokhoz. A tranzakció idején a Karib-térségbeli offshore-paradicsomba bejegyzett Delight Capital Global Holdings Limited nevű vállalatot Lian Wang képviselte, aki nem ismeretlen a magyar nyilvánosság előtt. A kínai férfi kiváltságos szerephez jutott a magyar államtól, ugyanis az általa vezetett – pályázat nélkül kiválasztott – Hungary State Special Debt Fund (HSSDF) kapott kizárólagosságot arra, hogy a letelepedési kötvényeket árulja Kínában, ami óriási hasznot hajtott a privilegizált vállalat számára.

forrás: 24.hu