Lövöldözés történt, egy ember robbantással fenyegetőzött szerdán a Somogy vármegyei Iharosberényben – írja az MTI.

A Központi Nyomozó Főügyészség az MTI megkeresésére arról tájékoztatott, hogy az ügyben a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást.

A Sonline bővebben is beszámolt az esetről, a portál azt írta, hogy rendőrök szerdán reggel lezárták a község egy részét. Egy férfival szemben kellett intézkedni, aki szembeszállt a TEK-esekkel. „Nem történt haláleset, csupán egy problémás intézkedés” – mondta a lapnak egy somogyi igazságügyi forrás. A Sonline szerint, a faluban úgy tudják, a férfi korábban már drogügybe keveredett, és most újra kiszálltak hozzá, de nem ment minden simán.

A hírek szerint lövöldözés tört ki, meg nem erősített információk szerint egy rendőrt lábon is lőtt a férfi, de állítólag robbantással is fenyegetőzött. Rendőrségi drónokat is láttak a környéken, ami miatt sokan megijedtek, hogy esetleg a férfi szökésben lehet, de az információk szerint erről nincs szó.

Kovács Katalin főügyészségi katonai ügyész azt nyilatkozta, hogy az ügyben a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség indított eljárást, a részleteket pénteken ismertetik.