A magyar női vízilabda-válogatott bejutott a dohai világbajnokság döntőjébe: Mihók Attila és Cseh Sándor együttese szerdán a négy között ötméteresekkel 13-11-re nyert a görög csapat ellen.

Hihetetlenül fordulatos mérkőzést nyertek meg a lányok. Az első negyedben 3-1-re elléptek a görögök, de még az első játékrészben sikerült az egyenlítés. Sőt, a második negyed elején a vezetést is sikerült megszerezni, majd a görögök lőttek zsinórban hármat, így ismét kettővel elmentek. A félidő végére azonban ismét egyenlő volt az állás, így a döntés a második félidőre maradt!

A harmadik negyedben nagyon kevés gól született, mindkét csapat csak egyszer talált be, ebben az időszakban remekül védekezett a magyar válogatott. De a görögök sem hagyták magukat, 8-7 után lőttek két gólt, így újra átvették a vezetést. Az utolsó perc idegőrlő izgalmakat hozott, 21 másodperccel a mérkőzés vége előtt Leimeter csodálatos góljával egyenlítettünk! Volt azonban még idő egy görög támadásra, ezt azonban sikerült kivédekezni, így jöhettek a büntetők!

Ezt szerencsére a magyarok sokkal jobban lőtték, a görögök kihagyták az első két büntetőjüket, miközben mi nem hibáztunk. Sikerült is tartani ezt a jó formát, így végül Gurisatti 4. körben belőtt góljával nyert Magyarország!

A világbajnoki döntőben az Egyesült Államok lesz a mieink ellenfele, akik Spanyolországot verték meg 11-9-re.